Έκκληση ΔΝΤ στην Τουρκία να εφαρμόσει “ισχυρές” οικονομικές πολιτικές

Μήνυμα στην Τουρκία να εφαρμόσει «ισχυρές» οικονομικές πολιτικές προκειμένου να σταθεροποιήσει την οικονομία και να αντιμετωπίσει την πτώση της λίρας και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, απηύθυνε εχθές το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ, αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet.

“Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης μεταβλητότητας στην αγορά, πιστεύουμε ότι οι αρχές θα επωφεληθούν από την επίδειξη σαφούς δέσμευσης για ισχυρές οικονομικές πολιτικές”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ένα κρίσιμο ζήτημα προς την κατεύθυνση αυτή είναι “να εξασφαλιστεί η πλήρης ανεξαρτησία στη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας ώστε να επιτελέσει τον σκοπό της για σταθερότητα των τιμών”, πρόσθεσε.

O Ράις σημείωσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν έχει απευθυνθεί στο Ταμείο για βοήθεια. “Και πάλι, θέλω να είμαι σαφής, δεν έχει υπάρξει αίτημα από την Τουρκία για χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ