Ό,τι θέλει κάνει ο Ρουβίκωνας, νέα εισβολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανεξέλεγκτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φαίνεται να κυκλοφορούν τα μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία πριν από λίγο έναν “ντου” στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν “μπουκάρει” στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στη συμπρωτεύουσα.

Γύρω στις 14.00 περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φορώντας κουκούλες και αφού πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου αποχώρησαν.

Νωρίτερα, και παρά τα αυξημένα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στη Θεσσαλονίκη λόγω της ΔΕΘ, περίπου πέντε μέλη του Ρουβίκωνα “μπούκαραν” στα γραφεία του ΣΒΒΕ, στον έβδομο όροφο κτιρίου που βρίσκεται στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της πόλης. Πριν αποχωρήσουν, πέταξαν τρικάκια, κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο του Συνδέσμου και άφησαν ένα κείμενο.

Έως τώρα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις, καθώς και στις δύο περιπτώσεις τα μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να αποχώρησαν ανενόχλητα, καθώς η αστυνομία δεν πρόλαβε να επέμβει, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν την κυβέρνηση για την πολιτική ανοχή που φαίνεται να δείχνει στα εντεινόμενα φαινόμενα παρεμβατικής συμπεριφοράς των μελών του Ρουβίκωνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ