Σταθάκης: Ξεκίνησε η κατεδάφιση των πρώτων αυθαιρέτων, επιταχύνονται οι διαδικασίες

Την επιτάχυνση των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες μέσω διαδοχικών νέων προκηρύξεων διαγωνισμών ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, εχθές ξεκίνησε η κατεδάφιση των πρώτων 22 αυθαιρέτων, που περιλαμβάνει κτίσματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιτάχυνση της κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων στην Αττική υλοποιήθηκε με νομοθετικές παρεμβάσεις πριν από λίγες εβδομάδες. Χθες, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των κατεδαφίσεων που περιλαμβάνει 22 παραδοτέα κτίσματα στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή Αγριλέζα και στην περιοχή Μαραθώνα – Διονύσου», σημείωσε ο Γ. Σταθάκης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα επιταχυνθούν οι κατεδαφίσεις μέσω διαδοχικών νέων προκηρύξεων διαγωνισμών».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητες της την κατεδάφιση των 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών στην Αττική που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ενώ έχει προαναγγείλει και την άμεση κατεδάφιση κάθε αυθαίρετου κτίσματος που θα εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, μετά την τραγωδία που συνέβη στο Μάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ