Με “φουλ γκάζια” προς το χρηματιστήριο του Λονδίνου η Aston Martin

Την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών μοντέλων Aston Martin, η οποία επανήλθε στην κερδοφορία μετά από αρκετά χρόνια ζημιών.

Η 105 χρόνων εταιρεία, που είναι γνωστή για την προτίμηση που της δείχνει ο θρυλικός πράκτορας 007, Τζέιμς Μπόντ, θα γίνει η πρώτη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνο εδώ και χρόνια, μετά την πώληση σημάτων όπως η Jaguar και η Bentley σε ξένους επενδυτές.

Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) της Aston Martin, η οποία ακολουθεί τα χνάρια της Ιταλίδας αντιπάλου της Ferrari που εισήχθη στη Νέα Υόρκη το 2015, εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία έως και σε 5 δισ. στερλίνες (6,4 δισ. δολάρια).

Η εταιρεία, η οποία πέρυσι εμφάνισε κέρδη για πρώτη φορά από το 2010 και έχει χρεοκοπήσει επτά φορές στην ιστορία της, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η IPO θα περιλαμβάνει την πώληση μετοχών από τους κυριότερους ιδιοκτήτες της και θα αφορά τουλάχιστον το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το ενημερωτικό δελτίο για την εγγραφή αναμένεται να διατεθεί γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ ευελπιστεί να ολοκληρωθεί η προσφορά εντός του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ