O Scott Morrison θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Ο υπουργός Οικονομίας της Αυστραλίας, Scott Morrison, θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, μετά τη νίκη του για την ηγεσία του κόμματος των Φιλελευθέρων, βάζοντας τέλος στη διαμάχη που έχει πλήξει τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας εν όψει των εκλογών του Μαΐου 2019.

Ο Morrison κέρδισε με 45 έναντι 40 ψήφων την ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, και θα είναι ο έκτος πρωθυπουργός της Αυστραλίας μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια.

Η νίκη του Morrison, ωστόσο, ίσως δεν καταφέρει να βάλει ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα στην Αυστραλία, καθώς ο απερχόμενος πρωθυπουργός Malcolm Turnbull ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το κοινοβούλιο, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές καθώς η κυβέρνηση θα διαθέτει πλέον πλειοψηφία με μία έδρα.

Η αλλαγή ηγεσίας δεν αναμένεται να επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητας της Αυστραλίας, σύμφωνα με τη Moody’s Investor Service.

«Η αξιολόγηση ΑΑΑ της Αυστραλίας υποστηρίζεται από το πολύ υψηλό επίπεδο οικονομικής ισχύος της χώρας και το μέτριο επίπεδο κρατικού χρέους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Moody’s Investors Service, Martin Petch, σύμφωνα με το CNBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ