Έκτακτο: Πυροβολισμοί εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία

Άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, άγνωστος που επέβαινε σε αυτοκίνητο πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον του κτιρίου της Αμερικανικής πρεσβείας, σπάζοντας ένα τζάμι. 

Η αστυνομία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να εντοπίσει το όχημα και τον δράστη ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για τραυματίες. 

Σύμφωνα με ότι μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με τις αναφορές, ο άγνωστος πυροβόλησε πέντε ή έξι φορές εναντίον της πρεσβείας, κοντά στην είσοδο και πιο συγκεκριμένα στο φυλάκιο της φρουράς στην πύλη 6 της πρεσβείας. 

Η επίθεση έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ είναι υπερβολικά τεταμένες, με τις ΗΠΑ να αξιώνουν την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα ‘Αντριου Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για βοήθεια στην απόπειρα πραξικοπήματος και αντιμετωπίζει 35ετή φυλάκιση. Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας προκειμένου να πιέσουν για την αποφυλάκιση του, κάτι που έχει οδηγήσει (μαζί με τους χειρισμούς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν) σε μεγάλους κλυδωνισμούς την τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ