Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ χτύπησε το νησί Λομπόκ στην Ινδονησία

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό στο Λομπόκ που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 430 ανθρώπους, ένας νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ «χτύπησε» το νησί της Ινδονησίας, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες ή ζημιές ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδονησίας, Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, στους πρόποδες του όρους Rinjani, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 7,9 χλμ. (4,9 μίλια). Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ωστόσο, ο νέος σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του νησιού, που έχουν δοκιμαστεί πολύ τον τελευταίο μήνα καθώς το Λομπόκ έχει βιώσει αρκετούς σεισμούς και μετασεισμούς από τις 29 Ιουλίου, ενώ ακόμα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από τον φονικό σεισμό που «χτύπησε» στις αρχές Αυγούστου.

Ο ισχυρός σεισμός των 6,9 Ρίχτερ της 5ης Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 430 ανθρώπους, ενώ πάνω από 350.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και διαμένουν σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα. Εν τω μεταξύ, το κόστος των ζημιών που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 5 τρισ. ρουπίες (342 εκατ. δολάρια).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ