Ιταλία: Πέντε άνθρωποι αγνοούνται ακόμα στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα

Πέντε άνθρωποι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα την Τρίτη 14 Αυγούστου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την αρχή πολιτικής προστασίας, με τους διασώστες να συνεχίζουν τις έρευνες για επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωής τους και πέντε είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Εν τω μεταξύ, η τραγωδία, μετά το αρχικό σοκ και την θλίψη, έχει προκαλέσει ευρεία δημόσια συζήτηση στη χώρα σχετικά με τη στατική κατάσταση της γέφυρας Morandi, στον αυτοκινητόδρομο A10 έξω από τη Γένοβα, η οποία κατέρρευσε εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης, με την κυβέρνηση να αποδίδει ευθύνες στην εταιρεία διαχείρισης.

Σήμερα, μάλιστα, η ιταλική κυβέρνηση ξεκίνησε και επισήμως τις διαδικασίες για την ανάκληση των αδειών που είχαν παραχωρηθεί στην εταιρεία Autostrade per l’Italia, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε.

Όπως δήλωσε, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έστειλε σχετική επιστολή στην Autostrade, η οποία ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia, και διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.

«Αυτή η τραγωδία μας υποχρεώνει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα είναι αυστηρότερες σε σύγκριση με εκείνες που υιοθέτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ