Λονδίνο: Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» η αστυνομία

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει η αστυνομία του Λονδίνου το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε το πρωί στις μπάρες ασφαλείας μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Ουέστμινστερ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία, την έρευνα του περιστατικού έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, ενώ ο οδηγός του οχήματος, ένας νεαρός άνδρας περίπου 20 ετών, κρατείται ως ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια σε αστυνομικό τμήμα το νότιο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ένα ασημένιο Ford Fiesta έπεσε στις 07:37 το πρωί της Τρίτης στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που βρίσκονται στην είσοδο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, ενώ πριν τη σύγκρουση παρέσυρε και τραυμάτισε πολλούς ποδηλάτες και πεζούς.

Η Αντιτρομοκρατική αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος στο όχημα, που παραμένει στη σκηνή και ερευνάται, ούτε έχουν βρεθεί όπλα μέχρι στιγμής, ωστόσο επί του παρόντος το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία του προς την πύλη του Κοινοβουλίου το όχημα τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται η ζωή κάποιου εξ αυτών.

Σημειώνεται από την πρώτη στιγμή του περιστατικού έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ, ενώ έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό, με την αστυνομία να σημειώνει ότι τα μέτρα αυτά είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική ενημερώνει το κοινό ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ένοπλες και άοπλες, θα περιπολούν στους δρόμου μέσα και γύρω από το κέντρο του Λονδίνου, ενώ καλεί το κοινό να παραμείνει σε επαγρύπνηση και να αναφέρει στις αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ