Νέα προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο”

Σε μια ακόμα προκλητική δήλωση προέβη εχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διάσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών που πραγματοποιείται στην Άγκυρα -όπου συμμετέχει και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ-, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου δημοσιογράφου, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ενώ πρόσθεσε ότι οι Έλληνες κάνουν «περίεργα πράγματα» παρότι η Τουρκία βρισκόταν πάντα δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών έγινε λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά Ελλήνων ψαράδων που σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Ελλήνων ψαράδων, τουρκικά αλιευτικά άνοιξαν πυρ εναντίον τους το πρωί της Κυριακής κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, έξω από τη Λέρο, αναγκάζοντάς τους να απομακρυνθούν και να ειδοποιήσουν το Λιμενικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ