Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας του Κοινοβουλίου

Συναγερμός σήμανε στη Scotland Yard όταν αυτοκίνητο έπεσε στις μπάρες ασφαλείας που βρίσκονται έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, τραυματίζοντας προηγουμένως αρκετούς ποδηλάτες και πεζούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Η περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ έχει αποκλειστεί, ενώ έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στην περιοχή, καθώς ερευνάται το περιστατικό.

H Scotland Yard στην παρούσα φάση δεν μπορεί να πει αν το περιστατικό αφορά τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο αρκετοί μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο φάνηκε ότι σκόπιμα έπεσε πάνω στον κόσμο πριν καταλήξει στις μπάρες ασφαλείας του Κοινοβουλίου.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι ο οδηγός σκόπιμα χτύπησε τους ποδηλάτες και στη συνέχεια έπεσε στις μπάρες ασφαλείας του Κοινοβουλίου.

Άλλη αυτόπτης μάρτυς δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι ήταν σκόπιμο, το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα προς τα εμπόδια. Περνούσα τον δρόμο όταν άκουσα θόρυβο και κάποιον να φωνάζει. Γύρισα και είδα ένα ασημένιο αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα κιγκλιδώματα, ίσως και στο πεζοδρόμιο». Το αυτοκίνητο δεν φαινόταν να έχει μπροστινή πινακίδα κυκλοφορίας όταν προσέκρουσε, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ