Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέριες δυνάμεις συνδράμουν τους πυροσβέστες που όλο το βράδυ έδιναν μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά από εχθές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν από αέρος δύο αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν στην περιοχή 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα,70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου,

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας, Βαγγέλης Παλιός, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιά στην περιοχή των Ψαχνών, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πυρκαγιά θα κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ψαχνών, Γ. Ψαθάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Ο δήμαρχος Ψαχνών σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, όπου χθες για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», έγραφε το λογαριασμό του στο Facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ