Στην Άγκυρα 13-14/8 ο Λαβρόφ, η ατζέντα της συνάντησης με Τσαβούσογλου

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα επισκεφθεί την Άγκυρα στις 13-14 Αυγούστου, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη των Πρεσβευτών και των μόνιμων αντιπροσώπων της Τουρκίας σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Άγκυρα κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το TASS.

«Θα συμμετάσχει σε διάσκεψη των Τούρκων Πρεσβευτών και μονίμων αντιπροσώπων σε διεθνείς οργανισμούς, ενώ θα έχει συνομιλίες και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας», τόνισε η Ζαχάροβα.

«Οι δύο πλευρές θα εστιάσουν κυρίως στα πιεστικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας: την εξέλιξη των προσπαθειών για την άρση των συγκρούσεων στη Συρία, την ειρηνευτική διευθέτηση στη Μέση Ανατολή, τον Νότιο Καύκασο, την Κεντρική Ασία, την Ουκρανία και τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι υπουργοί θα επανεξετάσουν επίσης την ατζέντα για τους διμερείς οικονομικούς δεσμούς, δίνοντας έμφαση στην παρακολούθηση κρίσιμων έργων στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Akkuyu -του πρώτου στην Τουρκία-, καθώς και τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων σε νέους τομείς», συμπλήρωσε η Ζαχάροβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ