Η ινδική Ola έτοιμη για “κόντρες” με την Uber στους δρόμους της Βρετανίας

«Απόβαση» στους δρόμους της Βρετανίας σχεδιάζει να κάνει εντός του έτους η ινδική εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών Ola, μερικούς μήνες μετά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αυστραλία, εντείνοντας την «κόντρα» της με την ανταγωνίστρια Uber.

Η εταιρεία έχει λάβει άδειες λειτουργίας στη Νότια Ουαλία, όπου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, καθώς και στο Μάντσεστερ, ενώ σχεδιάζει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία θα προσφέρει μέσω της πλατφόρμας της ιδιωτικά οχήματα προς ενοικίαση καθώς και τα περίφημα μαύρα ταξί της Βρετανίας, ενώ θα προσθέσει περισσότερες επιλογές μεταφοράς στη συνέχεια.

Η Ola και η Uber, οι οποίες αμφότερες έχουν επενδυτή την ιαπωνική SoftBank, ανταγωνίζονται στην αγορά ταξί της Ινδίας, αξίας 12 δισ. δολαρίων, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν μεταφέρει την «κόντρα» τους και στο εξωτερικό.

Η Ola στοχεύει σε αγορές υψηλής ζήτησης, καθώς στην Ινδία οι καταναλωτές που ζητούν μεταφορά χαμηλού κόστους έχουν εντείνει τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με το Reuters. Έτσι, τον Φεβρουάριο η εταιρεία έκανε την πρώτη της επέκταση εκτός Ινδίας, ξεκινώντας τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία όπου σήμερα έχει ήδη 40.000 οδηγούς στην πλατφόρμα της σε επτά πόλεις.

Η ινδική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 πραγματοποιεί συνολικά 1 δισ. μεταφορές παγκοσμίως και έχει περισσότερους από 1 εκατ. συνεργάτες οδηγούς σε περισσότερες από 110 πόλεις, ενώ έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της επίσης στην παράδοση τροφίμων, έχει συνεργαστεί με τη Microsoft για τη δημιουργία πλατφόρμας για δικτυωμένα αυτοκίνητα, ενώ πειραματίζεται και με τα ηλεκτρικά οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ