Ο Κουφοντίνας αλλάζει την πολιτική ατζέντα

Ένταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προκάλεσε η απόφαση της μεταφοράς του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη, στις αγροτικές φυλακές, αφού εγκρίθηκε η αίτηση μεταφοράς που είχε καταθέσει. 

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη χρονική περίοδος μέσα στην οποία λήφθηκε η απόφαση εξυπηρετεί την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να αποσυρθεί το ενδιαφέρον κοινού και αντιπολίτευσης από την τραγωδία στο Μάτι και τους χειρισμούς της κυβέρνησης οι οποίοι επικρίθηκαν έντονα. 

Η μεταφορά, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, έγινε ύστερα από αίτηση του Δ. Κουφοντίνα, για την οποία μόλις τώρα αποφάνθηκαν οι αρμόδιες αρχές και δεν έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές. Όπως προβλέπει η νομοθεσία, στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι είναι σε συνθήκες ανοιχτής φυλακής και κάθε μέρα υπολογίζεται ως διπλή αν ο κρατούμενος κάνει κάποια εργασία.

Όπως ήταν φυσικό η μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις Αγροτικές Φυλακές και η μείωση της ποινής του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα επιτέθηκε εναντίον της κυβέρνησης. 

Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Κ. Τσίπρα, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι πολίτες σάς επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση, του κατά συρροή δολοφόνου;“, έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ