Τις 602 έφτασαν οι αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα την πρώτη μέρα

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, ξεκίνησε χθες Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018, η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της έναρξης της σχετικής διαδικασίας, υπεβλήθησαν συνολικά εξακόσιες δύο (602) συνολικά αιτήσεις.

Από τις 602 αιτήσεις, οι 207 κατατέθηκαν στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 202 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 163 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 30 στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, το υπουργείο ενημερώνει ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yme.gr/index.php?getwhat=7&tid=940&aid=6244&id=0 υπάρχουν χρηστικές πληροφορίες, σε θέματα Υποδομών και Μεταφορών, για κάθε ενδιαφερόμενο-πληγέντα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, εχθές και σήμερα καταθέτουν αιτήσεις όσοι τα επίθετά τους αρχίζουν από Α έως Ι, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Αυγούστου θα καταθέσουν όσοι τα επίθετά τους αρχίζουν από Κ έως Μ, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου όσοι το επίθετό τους αρχίζει από Ν έως Π, ενώ τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Αυγούστου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι με επίθετο που αρχίζει από Ρ έως Ω.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών, έως και τις 30 Οκτωβρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ