Κομισιόν: Δεν έχει δίκιο το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μπορεί η χθεσινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να περιέγραψε μια αμφιλεγόμενη εικόνα για το μέλλον της Ελλάδας, με αισιόδοξες μεσοπρόθεσμες προβλέψεις, αλλά δυσοίωνες μακροπρόθεσμες, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σημερινή της ανακοίνωση προσέτρεξε στο πλευρό της χώρας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που πάρθηκαν τον Ιούνιο από την ευρωζώνη, παρά το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρίνει πως η ελάφρυνση μπορεί να μην είναι αρκετή για να καταστήσει βιώσιμο μακροπρόθεσμα το ελληνικό χρέος. Πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε πως μετά το 2032 το Ελληνικό χρέος θα εκτοξευτεί και πάλι και πρότεινε την επιβολή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του, χωρίς όμως να πει συγκεκριμένα τι χρειάζεται να γίνει και πως.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην τακτική ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε πως οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι «μονίμως απαισιόδοξες» και πως το Ταμείο χρειάστηκε στο παρελθόν να τις αναθεωρήσει.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κάνει την εκτίμησή τους και εμείς ως Ευρωπαίοι χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα και το συμπέρασμά μας είναι πως η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα είναι επαρκής”, δήλωσε.

“Όμως έχουμε επίσης πει πως θα το ξαναεξετάσουμε το 2032”, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ