Τους 82 έφτασαν οι νεκροί!

Τρεις μέρες μετά την καταστροφή που έπληξε το Μάτι, ο κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει φτάνοντας τους 82 όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η Πυροσβεστική δια μέσου της εκπροσώπου της  Σταυρούλας Μαλλίρη.

Σύμφωνα με την κ.Μαλλίρη, συνεχίζονται οι περιπολίες και οι έλεγχοι σε καμμένα σπίτια προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη τυχόν και άλλων θυμάτων, καθώς ο αριθμός των αγνοούμενων είναι ακόμα άγνωστος. 

Η ταυτοποίηση των νεκρών έχει αποδειχτεί τιτάνιο έργο για τους ιατροδικαστές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να πει αυτή τη στιγμή, αν στις σωρούς περιλαμβάνονται αγνοούμενοι ή όχι. 

Προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες η κυβέρνηση αποφάσισε την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος για την άμεση αρωγή των πληγέντων, ύψους 5.000 ευρώ για οικογένειες και φυσικά πρόσωπα και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις. Ακόμη, θα καταβληθούν δύο συντάξεις στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ, θα γίνουν συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ πρόβλεψη υπάρχει τόσο για τους μαθητές που μετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όσο και για τους φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ