Οι Βρετανοί ταξιτζήδες ετοιμάζουν αγωγή 1,25 δισ. λιρών κατά της Uber

Παρά την “νίκη” της στα βρετανικά δικαστήρια που της έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλους 15 μήνες στο Λονδίνο, η Uber ετοιμάζεται να έρθει αντιμέτωπη με το σύνολο των οδηγών ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή εναντίον της. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Sky news, η Ένωση Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA) η οποία έχει 11.000 μέλη στο Λονδίνο, έχει προσλάβει την κορυφαία δικηγορική εταιρεία Mishcon de Reya για να διερευνήσει τις δυνατότητες μιας τεράστιας αγωγής εναντίον της Uber. Αν η υπόθεση προχωρήσει, το LTDA αναμένεται να υποστηρίξει ότι όλοι οι 25.000 οδηγοί ταξί στο Λονδίνο είχαν υποστεί απώλεια εισοδήματος κατά μέσο όρο περίπου 10.000 λιρών για τουλάχιστον πέντε χρόνια ως συνέπεια των ελλείψεων στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η  Uber. 

Σε αυτό το επίπεδο, η συνολική αποζημίωση θα μπορούσε να ανέλθει σε 1,25 δισ. λίρες.

Η αγωγή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης τον περασμένο μήνα από το δικαστήριο Westminster Magistrates ‘Court που ανέτρεψε την απαγόρευση που είχε επιβληθεί στην Uberαπό την Transport for London στα τέλη του περασμένου έτους. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί για τον τρόπο δραστηριοποίησης της εταιρείας, ενώ έκτοτε η Uber επέβαλε αλλαγές στην πολιτική της και αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του δικαστηρίου για εξονυχιστικούς ελέγχους από τις αρχές. 

Εάν η αγωγή τελικά προχωρήσει, τότε θα πρόκειται για την μεγαλύτερη νομική αξίωση που θα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η Uber.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ