Εθνική Τραγωδία, Ξεπέρασαν τους 60 οι νεκροί, φόβοι για τριψήφιο νούμερο

Φόβοι πως βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη εθνική τραγωδία εν καρό ειρήνης, από το μέτωπο των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική, αφού οι πιο πρόσφατες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών πάνω από τους 60. Ο ακριβής αριθμός ακόμα δεν είναι γνωστός καθώς πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και συνεργεία του δήμου προχωράνε στο μακάβριο έργο αναζήτησης και περισυλλογής. 

Ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς με δηλώσεις του εξέφρασε τον φόβο πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει σε τριψήφιο νούμερο. Πάνω από 100 είναι αυτή την ώρα οι αγνοούμενοι, ενώ την ακτή “χτενίζει” το λιμενικό με την βοήθεια ιδιωτικών μέσων, προκειμένου να ανακαλύψει επιζώντες ή μη στην θαλάσσια περιοχή. 

Νωρίτερα,  σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος,  ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανερχόταν στους 50. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172. 

Η  εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής προέβη σε ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι ενεργά σε όλη τη χώρα. Η κυρία Μαλλίρη είπε πως η ταχύτητα της φωτιάς εξαπλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην προλάβουν να σωθούν αν και βρισκόντουσαν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια τους. Όσον αφορά τους αγνοούμενους η εκπρόσωπος Τύπου καλεί τους συγγενείς να τηλεφωνούν στο 199 και να ενημερώνουν για τους ανθρώπους τους. 

Πιο συγκεκριμένα στο μέτωπο των τραυματιών είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς και 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ