Διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα

Η τραγωδία που χτύπησε από χθες το απόγευμα την χώρα έχει κατακλύσει τα διεθνή μέσα, ενώ αποστολές βοήθειας οργανώνονται από πολλές κυβερνήσεις. 

Η Γαλλία δια στόματος του προέδρου της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την συμπαράσταση της προς τον Ελληνικό λαό “Οι σκέψεις μας στην Ελλάδα και στα θύματα των τρομακτικών πυρκαγιών. Στην Σουηδία όπως στην Ελλάδα, η Γαλλία και η Ευρώπη είναι αλληλέγγυες και προσφέρουν την βοήθειά τους», έγραψε πριν από λίγα λεπτά στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας ΕμΜακρόν.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Κοτζιά εξέφρασε τη λύπη του για τις φωτιές και τα συλλυπητήριά του για τα θύματα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης την ετοιμότητα της Τουρκίας για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας της ζητηθεί.

Ταυτόχρονα ο αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε τον ερχομό στην χώρα μίας ομάδα 64 πυροσβεστών και διασωστών, 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair και 2 πυροσβεστικών οχημάτων, που αποστέλλουν η Ισπανία και η Κύπρος στην Ελλάδα, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ