Με εκλογές απείλησε η Μέι τους “αντάρτες” του κόμματός της

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απείλησε τους «αντάρτες» του συντηρητικού κόμματός της με γενικές εκλογές το καλοκαίρι αν απορρίψουν το σχέδιό της για το Brexit και την τελωνειακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, που επικαλείται το Reuters.

Όπως σημειώνεται, σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το 2014, οι εκλογές του 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 και οι πρόωρες εκλογές πέρυσι.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Times αναφέρουν ότι στελέχη των Συντηρητικών, τα οποία είναι αρμόδια για την κομματική πειθαρχία, προειδοποίησαν για το ενδεχόμενο αυτό τους βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ΕΕ, υπό την ηγεσία των πρώην υπουργών Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, λίγα λεπτά πριν την κρίσιμη ψηφοφορία την Τρίτη για την τελωνειακή σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ.

Η Μέι, όπως αναφέρεται, μόλις που απέφυγε την ήττα στο κοινοβούλιο που κρίθηκε από την ψήφο των φιλοευρωπαίων βουλευτών του κόμματός της.

Το κοινοβούλιο καταψήφισε με 307 έναντι 301 ψήφους κατά της τροπολογίας επί του σχεδίου για το εμπόριο που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μια συμφωνία τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, εάν αποτύχει μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2019 να επιτύχει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το μπλοκ χωρίς προστριβές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ