Γιάννης Δραγασάκης: “Η Ελλάδα ‘εξάγει’ σταθερότητα”

Για τις επενδύσεις, την πορεία της οικονομίας, τα εργασία, αλλά και τα γεωπολιτικά μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Euronews.

Αρχικά ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις επενδύσεις τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της δυναμικής τους, εξαίροντας τη βούληση της κυβέρνησης για την υλοποίηση μίας πολιτικής, η οποία θα συνδυάζει την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπρόεδρος της διαβεβαίωσε πως βρισκόμαστε σε μία φάση, όπου έχει σταματήσει η πτώση, δεν έχουμε μειώσεις μισθών και βλέπουμε μία σταθεροποίηση. Σχετικά με τα εργασιακά, διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση θα επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καταργήσει τον νόμο για το ‘πάγωμα’ του κατώτατου μισθού“. “Ξέρουμε πως θα αρχίσει η βελτίωση”, ανέφερε σχετικά ο κ. Δραγασάκης.

Σε ότι αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο κ. Δραγασάκης έκανε ειδική μνεία στη γεωπολιτική θέση της χώρας μας τονίζοντας μάλιστα πως “η Ελλάδα εξάγει σταθερότητα και γι’ αυτό θέλουμε να λύσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους γείτονές μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ