Wall Street: Σε φάση αναμονής οι επενδυτές!

Με νευρικότητα “υποδέχθηκε” την εβδομάδα που “άνοιξε” χθες, Δευτέρα, η Wall Street, καθώς η εικόνα των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών ήταν μικτή.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, επενδυτές βρίσκονται σε φάση αποτίμησης των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ η συνεδρίαση χθες φαίνεται πως “σημαδεύτηκε” από τα αποτελέσματα της Bank of America, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενομένου. Σημειώνεται πως έως τώρα μόλις το 5,7% των εταιρειών του S&P 500 έχει προχωρήσει στη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και από αυτές το 86% εμφάνισε κέρδη καλύτερα του αναμενομένου, με τη μέση αύξηση να κυμαίνεται στο 20%.

Έτσι λοιπόν, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 25.064 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,26% στις 7.805 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,10% στις 2.798 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Bank of America “εκτινάχθηκε” κατά 4,31%, οδηγώντας σε άνοδο της τάξεως του 3,1% και τον τραπεζικό δείκτη.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως οι υπόλοιποι δείκτες κινήθηκαν σε ρηχά νερά, προσδοκώντας αύξηση της κερδοφορίας κατά 20% στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο, η βελτίωση των εταιρικών κερδών είχε διαμορφωθεί στο 24%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ