Απεγκλωβίστηκε ένα ακόμη παιδί από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Οι διασώστες μετέφεραν με φορείο σε ασθενοφόρο ένα ακόμη από τα παιδιά που είναι εγκλωβισμένα στο πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, το πέμπτο από τα συνολικά 12 παιδιά που είναι παγιδευμένα μαζί με τον προπονητή τους για περισσότερες από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Αν και δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τις αρχές ότι το άτομο στο φορείο ήταν ένα από τα αγόρια που έχουν παγιδευτεί στο πλημμυρισμένο σπήλαιο, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είναι.

Τα πρώτα τέσσερα αγόρια, από την ομάδα των 13, απεγκλωβίστηκαν την Κυριακή και βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Η επικίνδυνη προσπάθεια για τη διάσωση των αγοριών -ηλικίας μεταξύ 11 και 16 ετών- ξεκίνησε ξανά αρκετές ώρες νωρίτερα σήμερα, μετά από ένα διάλειμμα που απαιτήθηκε για να αναπληρωθούν οι προμήθειες οξυγόνου και να γίνουν οι απαιτούμενες προετοιμασίες εντός του συμπλέγματος σπηλαίων που βρίσκεται στην επαρχία Chiang Rai της βόρειας Ταϊλάνδης.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η αποστολή διάσωσης μπορεί να διαρκέσει τρεις ή τέσσερις ημέρες και είναι πραγματικά ένας αγώνας με τον χρόνο, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες θα πλημμυρίσουν και πάλι επικίνδυνα τις σήραγγες.

Δεκατρείς ξένοι δύτες και πέντε μέλη της επίλεκτης ομάδας βατραχανθρώπων της Ταϊλάνδης αποτελούν την κύρια ομάδα που καθοδηγεί τα παιδιά με ασφάλεια μέσα από τις υπόγειες σήραγγες.

Ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης, Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η διεθνής ομάδα που πραγματοποίησε τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων πρώτων παιδιών, υλοποιεί και τη σημερινή προσπάθεια διάσωσης, χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των παιδιών που ελπίζουν να βγάλουν έξω σήμερα οι διασώστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ