Αισιοδοξία Αχτσιόγλου για μη περικοπή των συντάξεων

Την αισιοδοξία της ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων στις αρχές του 2019, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών, εξέφρασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, θα εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα και θα προωθηθούν οι απαραίτητες κινήσεις. Όπως τόνισε, η μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ήταν μέτρο αχρείαστο και ψηφίστηκε λόγω επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» όσον αφορά τις συντάξεις, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατάρτισε.

Σημειώνεται ότι το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε αφήσει ανοικτό το θέμα προστασίας των συντάξεων με μονομερή ενέργεια και είχε καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Αν πράγματι έχουν αλλάξει οι όροι στην Ευρώπη αναφορικά με την περικοπή ή μη των συντάξεων η κυβέρνηση πρέπει να ξεψηφίσει το νόμο που έχει περάσει για να μην αγωνιούν οι συνταξιούχοι, δήλωσε από τη μεριά του ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσίασε μάλιστα δυο εκθέσεις από τις οποίες, όπως είπε, προκύπτει ότι οι συντάξεις ήταν βιώσιμες επί κυβέρνησης Σαμαρά έως το 2060, ενώ τώρα θα είναι βιώσιμες έως αυτόν τον ορίζοντα μόνο αν γίνει η περικοπή τους από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ