Der Spiegel: “Η Γερμανία ήταν κάποτε μια ισχυρή χώρα”

Τον τελευταίο καιρό τίποτα δεν πάει καλά για την Γερμανία. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο εθνική ομάδα της χώρας, αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο από την φάση των ομίλων, για πρώτη φορά από το 1936, ενώ και στην πολιτική τις τελευταίες μέρες τα πράγματα δεν πάνε καλά, με την κυβέρνηση να βρίσκεται στα όρια της διάλυσης. 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα, οδήγησαν το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να κυκλοφορήσει με ένα εξώφυλλο που θα συζητηθεί. Το περιοδικό υποστηρίζει πως τον τελευταίο καιρό η χώρα περνάει κρίση σε όλα τα επίπεδα, από τον αθλητισμό μέχρι την πολιτική αλλά και την οικονομία. 

Το εξώφυλλο του Der Spiegel είναι “βαμμένο” στα χρώματα της σημαίας της χώρας, με τα προβλήματα να την καλύπτουν και να την λερώνουν. Ο τίτλος από κάτω είναι εύγλωττος για την άποψη που έχουν οι πολίτες στο εσωτερικό της χώρας, “Ήταν κάποτε μια ισχυρή χώρα”

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό- με αφορμή από τη μια τον αποκλεισμό για πρώτη φορά μετά το 1936 από τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ της Ρωσίας και από την άλλη την πολιτική κρίση για την Άνγκελα Μέρκελ λόγω του μεταναστευτικού που δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού – τόσο η Μέρκελ όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας Γιοακίμ Λεβ θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους μετά από 13 χρόνια στην καγκελαρία η πρώτη και 12 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας ο δεύτερος.

der-spiegel-emeagr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ