Η επίσημη μπάλα της adidas για τα knock-out του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Με τη μετάβαση του 2018 FIFA World Cup Russia στο πιο κρίσιμο στάδιο, η adidas παρουσιάζει τη νέα επίσημη μπάλα ποδοσφαίρου για τη Knock-Out φάση της διοργάνωσης.

Το έντονο κόκκινο σχεδιαστικό μοτίβο της Telstar Mechta είναι εμπνευσμένο από τα χρώματα της χώρας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και από τον παλμό και την ένταση τόσο των παικτών εντός γηπέδου όσο και των φιλάθλων.

Το όνομα της, Mechta, μεταφράζεται ως «όνειρο» ή «φιλοδοξία» στα Ρώσικα και η μπάλα είναι κατασκευασμένη από τα ίδια υλικά όπως η Telstar 18 που χρησιμοποιήθηκε στο group stage, αλλά είναι προσαρμοσμένη για την υψηλή ένταση που επικρατεί στη Knock-Out φάση.

Η ολοκαίνουργια Telstar Mechta διατηρεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά της “Brazuca”, της επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλου 2014, και ενισχύεται με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες της adidas για να εκτοξεύσει την απόδοση μέσα στο γήπεδο. Η μπάλα έχει δοκιμαστεί βάσει των απαιτητικών αναγκών των καλύτερων παικτών παγκοσμίως, ενώ παράλληλα έχει κατασκευαστεί με τις τελευταίες τεχνολογίες για να μεγιστοποιήσει την απόδοσή της.

Σε μια εξελιγμένη εκδοχή από τις Επίσημες Μπάλες Αγώνων του παρελθόντος, με μία νέα επιφάνεια που χαρακτηρίζεται από μεταλλικό print και γραφιστικά εφέ, σχεδιασμένα να προσφέρουν απόδοση και αντοχή τόσο στο γήπεδο όσο και στο δρόμο, η βιωσιμότητα της Telstar Mechta όσο και της Telstar 18 ήταν προτεραιότητα της adidas, με χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά backing και συσκευασίας.

Η Telstar Mechta και η Telstar 18 διαθέτουν ενσωματωμένο το NFC chip καταστώντας τες τις πιο καινοτόμες μπάλες Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι σήμερα. Το chip επιτρέπει στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με τη μπάλα μέσω του smartphone τους. Σε κάθε interaction, η μπάλα παράγει ένα μοναδικό κωδικό, ξεκλειδώνοντας αποκλειστικό περιεχόμενο και πληροφορίες για τον χρήστη. Αυτή η εξατομικευμένη εμπειρία, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε επίσημη διοργάνωση, παρουσιάζει συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε μπάλας ενώ δίνει πρόσβαση σε δοκιμασίες που οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στο FIFA World Cup.

Η Telstar Mechta θα είναι διαθέσιμη στα adidas Stores, σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών, αλλά και online στο www.adidas.gr/football και στο e-shop της FIFA, store.fifa.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ