Τουρκία: Υπό κράτηση 10 ξένοι υπήκοοι με την κατηγορία απόπειρας παρέμβασης στις εκλογές

Νομικές διαδικασίες σε βάρος 10 υπηκόων ξένων χωρών έχουν κινήσει οι τουρκικές αρχές, καθώς δήλωσαν ότι είναι παρατηρητές των τουρκικών εκλογών αλλά προσπάθησαν να «παρέμβουν» στην εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, οι αξιωματούχοι, οι οποίοι διατήρησαν την ανωνυμία τους λόγω των περιορισμών περί δηλώσεων κατά την εκλογική διαδικασία, τόνισαν ότι οι εν λόγω ξένοι υπήκοοι δεν είχαν διαπίστωσης και δεν ήταν παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE).

Παρ’ όλα αυτά, παρουσιάστηκαν ως παρατηρητές και προσπάθησαν να παρέμβουν στην εκλογική διαδικασία σε τέσσερις επαρχίες της Τουρκίας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως πρόσθεσαν, έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες εναντίον τριών Γάλλων υπηκόων στην ανατολική επαρχία Άγκρι, εναντίον τριών Γερμανών στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, τριών Ιταλών στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ και ενός Ιταλού στην νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ