Μοσκοβισί: “Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε. Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Δηλώσεις για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε Πιέτρ Μοσκοβισί, ο οποίος χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν ” Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.”

Ο Π. Μοσκοβισί έκανε λόγο για “μία στιγμή εξαιρετική, ιστορική στιγμή. Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε. Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου. Μιλάμε για 8 χρόνια προσπαθειών και θυσιών που ολοκληρώνονται. Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Μπαίνει τελεία σε μία υπαρξιακή κρίση για το κοινό νόμισμα. Ευτυχισμένη στιγμή. Στην πρώτη συμμετοχή μου σε συζήτηση για την Ελλάδα ήμουν ΥΠΟΙΚ και ο φόβος για Grexit ήταν υπαρκτός. Αυτή η δαμόκλειος σπάθη βρισκόταν πολύ κοντά μας το 2012 και το 2015. Επιτέλους οι φίλοι μας οι Έλληνες να ξαναβρούν την ελπίδα τους. 

Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι σημαντικές για τους πολίτες όπως δεν πρέπει να αρνούμαστε ότι υπήρξαν και πολύ δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα. Διότι δε γέννησε η λιτότητα την κρίση, η κρίση γέννησε τη λιτότητα. Οι Έλληνες τήρησαν τις δεσμεύσεις τους, αλλά και οι εταίροι τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Ένα πακέτο μέτρων για ελάφρυνση χρέους που είναι αξιόπιστο, θα επιτρέψει στη χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει στις αγορές. 

Έχουμε σχεδιάσει ένα πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για μετά το πρόγραμμα ήταν απαραίτητο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα νέο μεταμφιεσμένο πρόγραμμα. Θα είναι μία εποπτεία προειδοποιητική και εποικοδομητική, γιατί είναι ένα πλαίσιο που το συμφωνούμε όλοι μαζί”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ