Σεντένο: “Θα βρούμε το πακέτο μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους”

«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στους δημοσιογράφους πριν από την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, ενώ πρόσθεσε ότι η σημερινή μέρα μπορεί να σημάνει «μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ».

«Πήραμε την πληροφορία ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα 88 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο και δείχνει τη μεγάλη δέσμευση των ελληνικών αρχών να επιτύχουν στο πρόγραμμα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ομάδας των υπουργών Οικονομικών.

«Θα φθάσουμε σήμερα σε μια συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ πρόσθεσε ότι θα βρεθεί το κατάλληλο πακέτο μέτρων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο μέλλον.

«Η σημερινή ημέρα θα σηματοδοτήσει έναν νέο σταθμό για την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε o Μάριο Σεντένο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την πεποίθησή του επίσης ότι θα υπάρξουν αποφάσεις που θα ενισχύουν το ευρώ. «Σε αυτό ο ESM θα παίξει κρίσιμο ρόλο και θα αναλάβει επιπλέον καθήκοντα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της κρίσης», πρόσθεσε.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε επισης ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Αναφερόμενος στην χώρα μας, τόνισε ότι θα συζητηθεί η δουλειά που έγινε ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ