Πότε ξεκινά η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Στις 27 Ιουνίου θα ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Με την απόφαση, εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης ύψους 62.181.679,24 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον Ιουνίου 2018 στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 279.889.

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι από την 1η Νοεμβρίου η ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα γίνεται ανά εξάμηνο, όπως προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σε ΦΕΚ την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, η νέα ΚΥΑ που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου ορίζει ότι η οικονομική ενίσχυση θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο όχι ανά 12μηνο όπως ίσχυε. Έτσι οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να κάνουν τροποποιητική αίτηση στο keaprogram εντός 15 ημερών από την οποιαδήποτε μεταβολή του εισοδήματος, των περιουσιακών στοιχείων, της σύνθεσης του νοικοκυριού ή του τόπου διαμονής

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, από την 1η Αυγούστου θα είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ όλων των δικαιούχων, όπως και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού εφόσον μπορούν να εργαστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ