Πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντεισαγγελέα Εφετών για προσβλητικά σχόλια προς Παυλόπουλο – Τσίπρα

Τη διενέργεια διπλής πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παρήγγειλε την έρευνα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Τα προσβλητικά σχόλια εναντίον του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα αφορούν τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ενώ ο αντεισαγγελέας Εφετών προέβη και σε επικρίσεις κατά της δικαιοσύνης για τις ενέργειες που ελήφθησαν εναντίον του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος είχε καλέσει κατά τη συζήτηση της πρότασης μορφής κατά της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Ο εισαγγελέας Εφετών φέρεται να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Π. Παυλόπουλου και του Αλ. Τσιπρα, κάνοντας λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ενώ ζητά την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ