Αμερικανική Πρεσβεία: Πιάστε τους δράστες των επιθέσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι πρόσφατες επιθέσεις κατά των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, που με ανάρτησή της ζητά από τις ελληνικές αρχές να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία καταδικάζει έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να τα προστατέψουν αλλά και να οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση με βαριοπούλες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 16:00, δέκα άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν. Στα φέιγ βολάν που πέταξαν, ζητούσαν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τη Δευτέρα, αντιεξουσιαστές είχαν εισβάλει στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανή Ένωση, επί της οδού Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη. Οι άγνωστοι πέταξαν «τρικάκια» υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι, πριν αποχωρήσουν από τον χώρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί 20 άτομα, ωστόσο μόνο οι τέσσερις εξ αυτών μπήκαν τελικά στο κτίριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ