Δεν δέχεται τη συμφωνία ο Ιβάνοφ, μόλις δύο λεπτά κράτησε η συνάντηση με Ζάεφ

Μόλις δύο λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της πΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, που πήγαν στο προεδρικό μέγαρο στο Βότνο για να καταθέσουν γραπτώς το κείμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος.

«Σήμερα, ο πρόεδρος Γκεόργκι Ιβάνοφ δέχθηκε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. Η συνάντηση διήρκεσε μόνο δύο λεπτά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο πρόεδρος Ιβάνοφ αναμένεται να εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία», δήλωσε η προεδρεία της πΓΔΜ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της πΓΔΜ επέκρινε εχθές τη συμφωνία, τονίζοντας ότι τέτοιες συμφωνίες δεν μπορούν να οριστικοποιηθούν μέσω τηλεφώνου, ενώ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος σε μια συμφωνία που προβλέπει τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, τόσο ο Ζάεφ όσο και ο Ντιμιτρόφ κατέβαλαν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον πρόεδρο της χώρας, αλλά ο Ιβάνοφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παροτρύνει όλα τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν για την υποστήριξη των εθνικών προτεραιοτήτων και να υποστηρίξουν τις προοπτικές για τους πολίτες της χώρας που επιφέρει η ένταξη της πΓΔΜ στο NATO και στην ΕΕ.

«Οι πολίτες έχουν τελικά την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους εμποδίσει να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της πΓΔΜ», αναφέρει το δελτίο Τύπου της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ