Κουβέλης: “Αυξημένες οι πιθανότητες ατυχήματος στο Αιγαίο”

Η αυξημένη δραστηριότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο αυξάνει τις πιθανότητες «ατυχήματος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Πολλά πλοία έχουν μεταφερθεί στην περιοχή και μιλάμε για μαχητικά αεροσκάφη που κινούνται σε τρελές ταχύτητες, στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες για ένα ατύχημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Κουβέλης στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «εφαρμόζει τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα για την ασφάλειά τους σε έναν χώρο που για προφανείς λόγους θα παραμείνει άγνωστος», σχολιάζοντας εμμέσως χθεσινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν στον κίνδυνο οι Τούρκοι στρατιώτες είτε να απαχθούν προκειμένου να επιστρέψουν στην Τουρκία είτε ακόμη και να δολοφονηθούν.

«Δεν έχουμε ξεχάσει τι συνέβη στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες», πρόσθεσε ο Φ. Κουβέλης, αναφερόμενος στην απαγωγή έξι Τούρκων πολιτών στο Κόσοβο από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνα, «έχουμε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο, τους διεθνείς νόμους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αγνοήσουμε. Πρέπει να υπακούμε σε αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ