Ξεκινά σήμερα στο Τορίνο η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Μερικοί από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη θα συμμετάσχουν στη διάσημη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που ξεκινά σήμερα για να συζητήσουν τα θέματα που τους ανησυχούν, μεταξύ των οποία η Ρωσία, το ελεύθερο εμπόδιο και ο κόσμος στη «μετα-αλήθεια».

Πολιτικοί ηγέτες και εμπειρογνώμονες από τους χώρους της βιομηχανίας, της οικονομίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης, θα συμμετάσχουν στην ετήσια σύνοδο της λέσχης, που φέτος πραγματοποιείται στο Τορίνο, από σήμερα έως την Κυριακή, όπως αναφέρει το CNBC.

Μέχρι στιγμής 131 συμμετέχοντες από 23 χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της Μπίλντερμπεργκ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Borge Brende, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Airbus, DeepMind και Total, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney και ο Michael O’Leary της Ryanair. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Γάλλου επιχειρηματία Henri de Castries.

Τα βασικά θέματα συζήτησης στη φετινή συνεδρίαση δημοσιεύθηκαν από τους διοργανωτές την Τετάρτη, δίνοντας μια εικόνα για το ποια θεωρούνται τα πιο πιεστικά θέματα στις παγκόσμιες σχέσεις:

1. Ο λαϊκισμός στην Ευρώπη
2. Η πρόκληση της ανισότητας
3. Το μέλλον της εργασίας
4. Τεχνητή Νοημοσύνη
5. Οι ΗΠΑ πριν τις ενδιάμεσες εκλογές
6. Το ελεύθερο εμπόριο
7. Η παγκόσμια ηγεσία
8. Η Ρωσία
9. Η κβαντική πληροφορική
10. Η Σαουδική Αραβία και το Ιράν
11. Ο κόσμος στην «μετα-αλήθεια»
12. Τρέχοντα γεγονότα

Ορισμένα ζητήματα όπως η άνοδος των αντισυστημικών κομμάτων και του λαϊκισμού στην Ευρώπη, η «επίμονη» ανισότητα, οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία και η εχθρότητα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν δεν είναι καινούρια. Άλλα, όπως η ανάπτυξη της τεχνητή νοημοσύνη και της κβαντικής πληροφορικής, αντανακλούν την αβεβαιότητα για τις σχέσεις της ανθρωπότητας με την τεχνολογία, αναφέρει το CNBC..

Στην ατζέντα, ωστόσο, κυριαρχούν η πολιτική και η γεωπολιτική, όπως τα θέματα της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ λόγω του εγχώριου πολιτικού περιβάλλοντος πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς η έλευση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχει αλλάξει τον τρόπο άσκησης πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ