Χέρι φιλίας προς το Ισραήλ απλώνει η Χαμάς και ζητάει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Στην περίπτωση που συμφωνήσει το Ισραήλ η Χαμάς δήλωσε πως είναι πρόθυμη να σταματήσει τις εχθροπραξίες, ενώ όπως υποστηρίζει έχει και την σύμφωνη γνώμη των ενόπλων ομάδων της Παλαιστίνης. 

Η περιοχή της Γάζας έχει γίνει θέατρο συνεχών συγκρούσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, με τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν ύστερα από την αμερικανική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ και την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ, να έχουν ήδη απολογισμό δεκάδων νεκρών. Χθες οι Παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση εναντίον Ισραηλινών θέσεων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών Ισραηλινών. Η χθεσινή επίθεση ήταν η σφοδρότερη επίθεση από την μεριά της Παλαιστίνης από το 2014. 

Το Ισραήλ ανταπέδωσε ε αεροπορικές επιθέσεις ενώ τουλάχιστον τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν από οβίδες, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, μετά την εκτόξευση δεκάδων όλμων και ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας στο νότιο Ισραήλ. 

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της Χαμάς δεν έχει σημειωθεί καμία εκτόξευση για τουλάχιστον δύο ώρες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών απέφυγε να απαντήσει την Τετάρτη εάν το Ισραήλ έχει συμφωνήσει για εκεχειρία, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την κλιμάκωση και τον πόλεμο. “Όλα εξαρτώνται από τη Χαμάς. Αν συνεχίσει να επιτίθεται, δεν ξέρω ποια θα είναι η μοίρα της”, δήλωσε ο Γίσραελ Κατζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ