Nestle: Σχεδιάζει να “κόψει” έως και 500 θέσεις IT στην Ελβετία

Η Nestle σχεδιάζει να περικόψει έως και 500 θέσεις εργασίας από το τμήμα πληροφορικής που λειτουργεί στην έδρα της, στην Ελβετία, καθώς οι εν λόγω δραστηριότητες μεταφέρονται σε έναν υφιστάμενο τεχνολογικό κόμβο (hub) στην Ισπανία και σε άλλες τοποθεσίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο ελβετικός κολοσσός τροφίμων και ποτών.

Καμία από τις άλλες δραστηριότητες του ομίλου στην Ελβετία δεν θα επηρεαστεί από το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με το προσωπικό, ανέφερε η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η Nespresso σχεδιάζει επίσης τη δημιουργία επιχειρησιακών κέντρων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, με στόχο να επωφεληθεί από τους υφιστάμενους κόμβους (hubs) ηλεκτρονικού εμπορίου και εφοδιαστικής αλυσίδας της Nestle, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός κέντρου για τις δραστηριότητες «μπουτίκ» στην Ιταλία.

«Πρόθεση της Nespresso είναι να προσφέρει θέση σε αυτά τα κέντρα στους 80 υπαλλήλους που επηρεάζονται από την προτεινόμενη αλλαγή», ανακοίνωσε ο όμιλος. Σημειώνεται ότι οι 80 θέσεις εργασίας στη Nespresso δεν συμπεριλαμβάνονται στις 500 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν στην Ελβετία.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Reuters, η Nestle ανακοίνωσε ότι συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στην Ελβετία, όπου το 2017 απασχολούσε περισσότερους από 10.100 υπαλλήλους.

Εξάλλου, αυτόν τον μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει τις ερευνητικές της δραστηριότητες σε μια ενιαία μονάδα στην Ελβετία, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων σε μια εποχή όπου ανταγωνισμός από μικρότερους «παίκτες» του κλάδου εντείνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ