Δεν πάει σε πρόωρες εκλογές ο Ραχόι

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησής του το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης για μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται μέλη του κόμματός του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ραχόι τόνισε πως η Ισπανία χρειάζεται πολιτική σταθερότητα προκειμένου να διατηρήσει τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και ότι θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία του.

«Η πρόταση μομφής στρέφεται εναντίον της πολιτικής σταθερότητας που χρειάζεται η χώρα μας και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε συγκεκριμένα ο Μαριάνο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.

Η απόφαση Ραχόι, πάντως, να μην προκηρύξει εκλογές αναμένεται να επιτείνει τις εντάσεις στην πολιτική σκηνή της Ισπανίας, καθώς αναμένεται με ενδιαφέρον η «απάντηση» του κεντροδεξιού κόμματος Cuidadanos, πρώην συμμάχου του Ραχόι, το οποίο μετά την κίνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος «απείλησε» και αυτό με πρόταση μομφής τον Ισπανό πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε νωρίτερα το EMEA.gr, ο Jose Manuel Villegas, ηγετικό στέλεχος των Ciudadanos, κάλεσε τον Ραχόι να προκηρύξει εκλογές, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το κόμμα του θα καταθέσει δική του πρόταση μομφής προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ