Στην “κορυφή” του κόσμου η Sony μετά το deal 2,3 δισ. δολαρίων με την EMI

Το ποσό των 2,3 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του ελέγχου της EMI θα καταβάλλει η Sony, σε μια συμφωνία που της εξασφαλίζει κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (22/5) η εταιρεία.

Η εξαγορά, η οποία προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της Sony έναν κατάλογο με περισσότερα από 2 εκατομμύρια τραγούδια από καλλιτέχνες όπως οι Kanye West, Sam Smith και Sia, είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για τον νέο CEO της εταιρείας Kenichiro Yoshida, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στόχος της Sony μέσω της συμφωνίας είναι να επωφεληθεί από την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς μουσικής μέσω υπηρεσιών όπως η Spotify και η Apple Music, που έχουν οδηγήσει τη μουσική βιομηχανία σε ανάκαμψη. “Αυτή η επένδυση αποτελεί βασικό βήμα για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας”, δήλωσε ο CEO της Sony σε συνέντευξη Τύπου.

Με βάση τη συμφωνία, η Sony, η οποία ήδη “τρέχει” την EMI Music Publishing, θα αυξήσει το ποσοστό της στην τελευταία περίπου στο 90% από 30% που είναι αυτήν τη στιγμή, αποκτώντας το μερίδιο της Mubadala Investment Company.

Μετά την εξαγορά της EMI, η οποία σήμερα ελέγχει το 15% της βιομηχανίας εκδόσεων μουσικής, ο ιαπωνικός γίγαντας θα αποκτήσει ηγετικό μερίδιο στη παγκόσμια μουσική βιομηχανία της τάξης του 26%, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Sony.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ