Αύξηση 3,4% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Μάρτιο

Ανοδικά κινήθηκε τον Μάρτιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, τόσο σε ετήσια βάση όσο και έναντι του Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 3,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2017, έναντι αύξησης 25,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Μαρτίου 2018, κατέγραψε άνοδο 21,4%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2017 – Μαρτίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2016 – Μαρτίου 2017, ενισχύθηκε κατά 7,8%, έναντι αύξησης 3,3% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Μάρτιο του 2018 έναντι του αντίστοιχου μήνα του προηγούμενου έτους προήλθε κυρίως από την αύξηση κατά 3,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των κλάδων παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων, βασικών μετάλλων και επίπλων.

Αντίθετα, αρνητικά επηρέασε η μείωση κατά 14,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων, η οποία οφείλεται στις μειώσεις των δεικτών των κλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ