Ανοίγει μέχρι τέλος του μήνα το Α21 για το επίδομα παιδιού

Την επόμενη Παρασκευή 25 Μαΐου θα ανοίξει ο κωδικός Α21 για το επίδομα παιδιού, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου. Όπως είπε η κα. Φωτίου, ζητήθηκε από το υπουργείο Εργασίας να ανοίξει την συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να έχουν υποβάλει περισσότεροι δικαιούχοι φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν οι δικαιούχοι. 

Η καταβολή του επίδοματος θα γίνει από τον ΟΠΕΚΑ, ενώ όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός,  η νέα πλατφόρμα θα βγάζει το αποτέλεσμα σε μόλις 5 μέρες, ύστερα από την απαραίτητη διασταύρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, ενώ οι δικαιούχοι θα ξέρουν και τι ποσό θα πάρουν. 

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του νέου επιδόματος παιδιού 2018 που πλέον καταβάλλεται, από τον ΟΠΕΚΑ, κάθε δίμηνο και όχι κάθε τρίμηνο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αν και δεν τηρήθηκε λόγω της αναβολής της έναρξης υποβολής των Α21.

Οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 20 Ιουνίου, έως και μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την καταβολή του επιδόματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ