Τις πέντε έφτασαν οι προσαγωγές για την επίθεση στον Μπουτάρη

Στο πλαίσιο της προανάκρισης για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, συνολικά έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης 5 άτομα. Τα δύο προσήχθησαν το πρωί της Κυριακής, ενώ άλλα 2 άτομα το απόγευμα. Οι προσαγωγές έγιναν στα πλάισια έρευνας για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι προσαχθέντες μετήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει νωρίτερα σήμερα στη σύλληψη δύο Ελλήνων υπηκόων, ενός 20χρονου και ενός 36χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας που ενήργησε την προανάκριση, ο 20χρονος και ο 36χρονος που είναι ομογενής από τη Γεωργία, κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Ο 20χρονος είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπάει  το τζάμι του αυτοκινήτου του κ.Μπουτάρη και μάλιστα τραυματίσθηκε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν όταν  ο νεαρός πήγε στο νοσοκομείο.  Ο δεύτερος συλληφθείς είναι 36 ετών, ομογενής από τη Γεωργία, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι σεσημασμένος για κλοπές. Αργότερα το απόγευμα, έγιναν άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω». Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ