Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον Θ. Βασιλάκη

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Θεόδωρου Βασιλάκη, επιφανούς μέλους της ελληνικής επιχειρηματικότητας που επί σειρά ετών αναδείχθηκε σε έναν από τους πλέον άξιους πρεσβευτές της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας μας.

«Αυτοδημιούργητος, ακούραστος, δημιουργικά ανήσυχος, ο Θεόδωρος Βασιλάκης έδειξε την βαθιά επιχειρηματική του ευστροφία και διορατικότητα ήδη από τη δεκαετία του ‘60. Κυριολεκτικά απογείωσε την επιχειρηματική του δεινότητα του με τη δημιουργία της Aegean Airlines, που κατέκτησε σε βραχύ χρονικό διάστημα περίοπτη θέση στον τομέα αερομεταφορών ταξιδεύοντας με ασφάλεια εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένους, εντός και εκτός Ευρώπης. Τα επιχειρηματικά δημιουργήματα του εκλιπόντος ευπατρίδη αποδείχτηκαν εξίσου αντάξια του ιδίου και η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και στη σκέψη όλων μας», αναφέρει η ΕΕΤ.

Τα συλλυπητήρια εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΒ εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας

«Ο ΣΕΒ αποχαιρετά τον Θεόδωρο Βασιλάκη, μια κορυφαία επιχειρηματική προσωπικότητα της πατρίδας μας, που διακρίθηκε για το ήθος του καθ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης και πολυσχιδούς επιχειρηματικής του πορείας. Εργάστηκε με πίστη και συνέπεια σε επιχειρηματικές αρχές και αξίες και κυρίως με πάθος για δημιουργία και διαρκή προσφορά στην οικονομία και την κοινωνία. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης διέθετε όραμα, υψηλές διοικητικές ικανότητες σχεδιασμού και οργάνωσης, και πάνω απ’ όλα, επιχειρηματική τόλμη για να το υλοποιήσει. Άνοιξε νέους δρόμους στον ελληνικό τουρισμό και ανέδειξε κορυφαίες επιχειρήσεις που στέκονται επάξια στον διεθνή ανταγωνισμό. Είχε τη στόφα του αυτοδημιούργητου, οραματιστή και ταυτόχρονα ρεαλιστή επιχειρηματία. Ο Θεόδωρος Βασιλάκης θα συνεχίσει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της δημιουργικής Ελλάδας που ξεπερνά εμπόδια, θέτει υψηλούς στόχους, διεκδικεί και διαμορφώνει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Στην οικογένειά του, τους συνεργάτες και εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας, με την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν να υπηρετούν το όραμα και το έργο του για μια σύγχρονη, φιλόδοξη και εξωστρεφή Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Επίσης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξέφρασε τα συλλυπητήρια της διοίκησης και των εργαζομένων του προς την οικογένεια του Θεόδωρου Βασιλάκη και προς την οικογένεια της Aegean Airlines.

«Με ιδιαίτερη λύπη, πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της Aegean Airlines, Θεόδωρου Βασιλάκη. Η εμβληματική φυσιογνωμία του και η επιχειρηματική δράση του, συνδέθηκαν άρρηκτα με τη θετική πορεία και τον εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, ενώ η συμβολή του σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε μεγάλη», σημειώνει ο ΔΑΑ.

Τη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασαν, επίσης η διοίκηση και το προσωπικό της Ellinair και του Ομίλου Μουζενίδη.

«Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας του Τουρισμού και των Μεταφορών. Αυτοδημιούργητος, δημιουργικός και καινοτόμος, συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη των δύο σημαντικών αυτών τομέων της ελληνικής οικονομίας. Στο πρόσωπό του, βλέπαμε, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αγαπούμε. Η παρακαταθήκη που αφήνει, είναι βαριά και σημαντική. Ο Όμιλος Μουζενίδη, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της οικογένειας Βασιλάκη, ενίσχυσε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. Και πάλι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ