Europa League: Τρίτη “κούπα”για την Ατλέτικο!

Με βασικό πρωταγωνιστή τον Γάλλο, Αντουάν Γκριεζμάν, που πέτυχε δύο τέρματα, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει για τρίτη φορά στην ιστορία της, σε ισάριθμούς τελικούς, το Europa League, έχοντας στο μεσοδιάστημα χάσει, από την συμπολίτισσα της, Ρεάλ Μαδρίτης, δύο τελικούς στο Champions League.

To ευρύ 3-0, απέναντι στους μαχητικούς Γάλλους, της Μαρσέιγ, η οποία δεν καταφέρνει να “πιει νερό” σε τρίτο ευρωπαϊκό τελικό, δεν αφήνει πολλά περιθώρια σχολιασμού. Ο Γάλλος “σούπερ σταρ” της Ατλέτικο, Αντουάν Γκριεζμάν, πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματα της ισπανικής ομάδας, στο 21′ και στο 49′, ενώ το τελικό 3-0 πέτυχε ο Γαμπριέλ Γκάμπι στο 89′. Δείτε εδώ την απονομή του τροπαίου, του Europa League, στους ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελικό έπαιξε και ο “δικός” μας, Κώστας Μήτρογλου ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 74′ και στο 81′ είχε ουσιαστικά την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα της Μαρσέιγ, στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Τζόρνταν Αμαβί. Έτσι ο Κ. Μήτρογλου έγινε ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, μετά τον Άκη Ζήκο που έπαιξε το 2004 στον τελικό του Champions League την σεζόν 2003 – 2004.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Αντουάν Γκριεζμάν ανακηρύχθηκε MVP του τελικού παίζοντας σε ένα γήπεδο που βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα, από την γενέτειρα του, την οποία όμως εγκατέλειψε στα 13 του χρόνια για να “κυνηγήσει” το ποδοσφαιρικό του όνειρο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Atletico-Madrid-Europa-002-980x620-EMEAgr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ