Επεισόδια μεταξύ Τούρκων και Κούρδων στο Λονδίνο, πριν τη συνάντηση Μέι – Ερντογάν

Συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση κατά της επίσκεψης του Ερντογάν στη Βρετανία, σημειώθηκαν πριν από λίγο στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τη μια το μεσημέρι ώρα Ελλάδας όταν Τούρκοι υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκαν ξαφνικά κρατώντας τουρκικές σημαίες και συγκρούστηκαν με Κούρδους που διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Βρετανία, αλλά και τούρκους αντικαθεστωτικούς που διαδήλωναν υπέρ της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα τους.

Οι διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία και πρόκειται αργότερα να συναντηθούν ο Τούρκος πρόεδρος με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα, αιφνιδιάζοντας αρχικά τη βρετανική αστυνομία, η οποία στη συνέχεια επενέβη και μάλιστα προχώρησε στην προσαγωγή ενός Κούρδου διαδηλωτή, κίνηση που προκάλεσε νέες συγκρούσεις αυτήν τη φορά μεταξύ των Κούρδων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Την ώρα που Τούρκοι και Κούρδοι συγκρούονταν στους δρόμους του Λονδίνου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ όπου έγινε δεκτός από τον Πρίγκιπα Κάρολο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ