Αύξηση τζίρου 7,2% για τον όμιλο TUI στο εξάμηνο, τα σχέδια για Ελλάδα

Άνοδο 7,2% στα 6,8 δισ. ευρώ εμφάνισαν τα έσοδα του ομίλου TUI, του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης, στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης που ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο.

Το ίδιο διάστημα, ο όμιλος κατάφερε να συρρικνώσει τα λειτουργικά του έσοδα (EBITDA) κατά 26%, στα 158,6 εκατ. ευρώ, από 214,3 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Ο όμιλος TUI Group εμφάνισε έσοδα 6,8 δισ. ευρώ στην περίοδο Οκτωβρίου 2017-Μαρτίου 2018 καταγράφοντας αύξηση 7,2%. Ταυτόχρονα, μειώθηκαν κατά 26% οι ζημιές (EBITA) του ομίλου οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 158,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ομίλου, μάλιστα, εμφανίζεται αισιόδοξη για την πορεία των μεγεθών του τη φετινή χρονιά, κυρίως λόγω των υψηλών ρυθμών κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι καθώς και λόγω της ανάπτυξης που αναμένεται στην αγορά κρουαζιέρας. Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ομιλου, οι κρατήσεις για φέτος το καλοκαίρι εμφανίζουν άνοδο 5%.

Ο όμιλος σημείωσε, επίσης, ότι η ζήτηση για την Ισπανία παραμένει ισχυρή, ενώ σημαντική αύξηση κρατήσεων παρατηρείται για την Τουρκία, για προορισμούς της Βόρειας Αφρικής αλλά και για την Ελλάδα, όπως επίσης και για Κύπρο, Κροατία και Βουλγαρία.

Σε ότι αφορά την ξενοδοχειακή δραστηριότητα, οι εκπρόσωποι του ομίλου ανέφεραν ότι η TUI Group προωθεί τη λειτουργία πέντε νέων ξενοδοχειακών μονάδων της αλυσίδας TUI, μεταξύ των οποίων θα είναι και το ξενοδοχείο TUI Sensatori στη Ρόδο.

Για τον τομέα της κρουαζιέρας, η διοίκηση του ομίλου τόνισε ότι παραμένει σε ανοδική πορεία, προσθέτοντας ότι οι θετικές τάσεις και οι προβλέψεις τα αμέσως επόμενα χρόνια επιβεβαιώθηκαν από τους τρέχοντες ρυθμούς ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ