Στόχος η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως 24 Μαΐου “λέει” ο Σεντένο

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών για τα αποτελέσματα της προηγούμενης συνεδρίασης του Eurogroup στη Σόφια, επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) έως την προσεχή συνεδρίαση του οργάνου στις 24 Μαΐου.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν στη Σόφια για τις εξελίξεις αναφορικά με την τέταρτη αξιολόγηση της Ελλάδα και για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα στις 14 Μαΐου.

Ο Μάριο Σεντένο σημειώνει, επίσης, ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος», σημειώνει στην επιστολή του, όπου αναφέρεται επίσης ότι «το Eurogroup έλαβε υπόψη το λεγόμενο εργαλείο ΄ενισχυμένης εποπτείας΄ όπως προτάθηκε από την Κομισιόν»..

Τέλος, ο Μάριο Σεντένο σημειώνει ότι «στη βάση της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία που θα εξασφαλίσουν επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ