Κάρολος, Καμίλα και στο βάθος επενδύσεις!

ειδικού συνεργάτη

Στο ηλιόλουστο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν χθες ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη βόλτα που πραγματοποίησαν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της Παναγίας Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανόδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Οι εικόνες αυτές κάνουν τον γύρο του κόσμου είτε μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων ειδήσεων, είτε μέσω των ταμπλόιντ της Μεγάλης Βρετανίας με μεγάλη κυκλοφορία είτε μέσω των τουριστών από τα κινητά τους και τους λογαριασμούς τους στα social media.

Οι εικόνες αυτές είναι και το κέρδος, το μεγάλο κέρδος, που έχει η χώρα μας, από κάθε επίσκεψη μιας σημαντικής προσωπικότητας στη Αθήνα.

Εικόνες από μια ηλιόλουστη, ασφαλή πόλη, γεμάτη κόσμο στους δρόμους της, ζωντάνια.

Χαρακτηριστικά που “αναζητούν” να αποκτήσουν μεγάλες πόλεις τόσο της Ευρώπης όσο και διεθνώς προκειμένου να προσελκύσουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Εικόνες που προσελκύουν χωρίς καμία κρατική δαπάνη εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Για το λόγο αυτό κάθε επίσκεψη μιας σημαντικής προσωπικότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και με προσοχή.

Πίσω από κάθε μια τέτοια επίσκεψη στηρίζεται η περαιτέρω ενίσχυση τη εικόνας της χώρα μας. Δεν είναι μια υπόθεση για κουτσομπολιά και αστεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ